joi, 5 decembrie 2013

Varza la cuptor cu carne tocata



Cine vrea o portie de varza calita, dar putin mai altfel. Va marturisesc ca este o reteta ce se prepara foarte usor, este hranitoare si putin costisitoare, deci la treaba si la papat apoi.

Ingrediente:

~ 1 varza de aprox. 2 kg;
~ sare;
~ piper;
~ cimbru;
~ marar;
~ patrunjel frunze.
~ 750 g carne tocata;
~ 4 oua;
~ 100 g smantana;
~ bulion;
~ zarzavat pentru iarna.

Mod de preparare:

1.Taiem varza ca pentru varza calita. Incingem o tigaie, turnam ulei in ea si apoi punem, pe rand, mai multe ture de varza sa o putem cali.La fiecare tura saram, piperam si adaugam cimbru. Cand varza este calita, toata, adaugam bulion, zarzavat pentru iarna si marar.

2. Carnea o framantam impreuna cu sare, piper, frunze de patrunjel si 2 oua. Omogenizam totul.

3.Luam o forma pentru copt pe care o tapetam cu ulei si pesmet, punem cam trei sferturi din varza in stratul de jos, adaugam carnea si apoi restul de varza.

4. Intr-un vas batem 2 oua si adaugam smantana.Compozitia o turnam peste ultimul strat de varza.
Dam tava la cuptor si lasam cam 30 minute.

Servim cu smantana.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>