miercuri, 28 august 2013

Spaghete cu creveti si calamari

O reteta  de familie sau mai bine spus preferata de noi.


Ingrediente:
~ 200g calamar proaspat;
~ 200g creveti (congelati am avut eu)
~ 6-7 rosii cherry;
~ 5 catei usturoi;
~ vin alb aprox. 50 ml;
~ frunze proaspete busuioc;
~ bulion;
~ ulei de masline;
~ spaghete un pachet;
~ parmezan;
~ sare, piper.

Portii: 4

Mod de preparare:

1. Intr-un vas punem apa la fiert cu putina sare si ulei de masline, pentru a fierbe pastele;
2. Intr-o tigaie mai adanca calim usturoiul taiat marunt si frunzele de busuioc (isi lasa aroma in ulei), dar nu foarte tare, in ulei de masline;
3. Calamarul taiat inele si crevetii spalati ii calim si pe ei la foc iute in uleiul cu usturoi si busuioc;
4. Stingem cu vin, lasam, inca, focul iute pana vinul se evapora si nu raman vaporii lui in preparat;
5. Dam focul incet si adaugam rosiile, dupa 2 min. adaugam si bulionul, asezonam si lasam sa mai fiarba putin;
6. Intre timp punem si spaghetele la fiert;
7.Servim cu parmezan ras pe deasupra.
Tot sosul se prepara pana fierb pastele, prin urmare este o reteta rapida pentru o cina dupa serviciu.

Sa aveti pofta!





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>