marți, 29 octombrie 2013

Coaste de miel cu radacinoase




Retata facuta dupa propria imaginatie, sper sa o incercati ca merita, carnea poate fi inlocuita cu orice aveti, insa gustul este de milioane...

Ingrediente:
~ coaste de miel;
~ sare;
~ piper;
~  2 lingurite otet balsamic;
~ cimbru;
~ patrunjel frunze;
~ marar;
~ ghimbir;
~ sofran;
~ oregano;
~ menta;
~ busuioc;
~ 1 telina radacina;
~ 3 morcovi mari;
~ 2 pastranaci;
~ 2 radacini patrunjel;
~ conopida, doar partea fara flori;
~ 2 cepe;
~ 7 catei usturoi;
~ 12 bucatele rosii uscate.

Mod de preparare:

1. Luam coastele de miel, curatam ce ni se pare prea gras, le spalam si le condimentam cu: sare, piper, otet balsamic, cimbru, patrunjel, marar, ghimbir, sofran, oregano, menta si busuioc, mai adaugam si putin ulei de masline si le dam la frigider pentru 12 ore.

2. Radacinoasele le curatam le spalam si le taiem rondele mai mari; ceapa o taiem mai mare, cateii de usturoi ii tocam.

3. Punem putin ulei intr-o tava, adaugam radacinoasele pe care le saram si le piperam, adaugam carnea,adaugam rosiile uscate, punem putina apa si bagam tava la cuptor acoperita cu folie de aluminiu pentru 1 ora, la foc mic.

4. Descoperim tava de folie si mai lasam inca 30 min. la foc mic.

5. Servim cu sos tzatziky

3 comentarii:

  1. Mama...deci trebuie sa nu-ti mai deschid blogul, nu pot sa-mi satisfac toate poftele o data...arata minunat si numai ce mi-am luat doua tavite teflonate adanci mai micute care s-ar potrivi perfect. Sambata ma duc la piata si-mi iau miel ca azi nu mai gasesc nimic la ora asta iar maine este zi libera si e totul inchis :(

    RăspundețiȘtergere
  2. Sa stapanesti cu placere tavitele si spor la gatit, vreau si parerea dupa :)
    Nasol este ca trebuie sa astepti atat :(

    RăspundețiȘtergere
  3. Poti sa incerci si cu alta carne daca ai restul ingredientelor...

    RăspundețiȘtergere

expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>