marți, 24 septembrie 2013

Ciorba de pui a la grec


Serviti, va rog!
Ieri am facut o ciorbita pentru baietelul meu (un mancacios de cirba) i-a placut foarte mult si noua la fel. Imi place sa fac ciorba asta pentru textura cremoasa pe care o are. Asa ca vin cu o idee pentru pranz.


Ingrediente:

~ 1 piept de pui de casa cc750 g (orice carne de pui) ;
~ 4 morcovi;
~ 1 ceapa alba mare;
~ 1 ardei gras galben;
~ 1 ardei capia;
~ 1 bucata de telina;
~ 1 pastranac;
~ 1 patrunjel radacina;
~ 2 linguri orez;
~ sare;
~ zeama de lamaie
~ 300 ml smantana;
~ 100 ml lapte;
~ 2-3 oua in functie de marime.

Mod de preparare:

1. Spalam carnea si o punem la fiert, cand incepe sa fiarba o sa faca spuma, pe care o luam cu spumiera.
2. Splam si curatam legumele, ceapa o taiem marunt, morcovul il taiem si pe el marunt. Ardeii ii taiem cubulete, la fel si cu radacinoasele (pastranac, patrunjel telina).
3. Le punem la fiert dupa ce luam spuma de pe carne, dupa 30 minute adaugam si orezul spalat.
4. Punem sare si scoatem carnea sa o putem taia cubulete.
5. Cand totul este fiert adaugam zeama de lamaie, mai dam 2 clocote si oprim focul.
6. Luam un castron in care batem ouale, adaugam laptele si smantana, le amestecam.
7. Ca sa nu se faca franjuri adaugam cate putina ciorba fierbinte in bol si amestecam, pana aducem toata compozitia la o temperatra mai ridicata, apoi o turnam in oala de ciorba si amestecam.

Pofta  mare!

3 comentarii:

expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>