marți, 8 octombrie 2013

Orez cu fasole verde si lapte de cocos



Hai sa incercam o garnitura mai altfel, decat banalul orez, va propun ceva simplu, rapid si foarte gustos!

Ingrediente:

~ 1 ceapa;
~ 150g orez;
~ 200g fasole verde pastai(o mana zdravana);
~ 2 ardei capia;
~ 50ml lapte de cocos;
~ 2 lingurite sos soia;
~ sare;
~ piper;
~ ulei de masline;
~ putina zeama de lamaie.

Mod de preparare:

1. Spalam si curatam fasolea de ate si capete, o rupem sau o taiem de 2 cm. lungime. Punem o oala cu apa si sare la fiert si cand apa incepe sa fiarba punem fasolea, pe care o lasam la fier 3-4 minute. Scoatem fasolea in sita si o trecem sub
jet de apa rece, cat mai rece, astfel incat fasolea sa isi pastreze culoarea sa fie fiarta si in acelas timp sa fie crocanta.
2. Orezul il spalam si il punem la fier cu doua parti de apa si una de orez, lasam sa fiarba cca 15 min, pana cand este gata, nu amestecam ci doar scuturam de castron.
3. Ceapa o curatam o taiem si o punem la calit in putin ulei, ardeiul spalat si taiat cubulete il punem peste ceapa, amestecam usor.
4. Cand totul este calit adaugam orezul, laptele de cocos, zeama de lamaie, sosul de soia, sare si piper, mai amestecam putin, dar sa avem grija sa nu se sfarame orezul.
5. Cand este gata adaugam fasolea si poate fi servit.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

expr:class='"loading" + data:blog.mobileClass'>